Blog

Hogyan használjam a szemkörnyékápolót?

2020.12.04 19:30
Hogyan használjam a szemkörnyékápolót?

A szemünk környéke nagyon érzékeny terület, hiszen itt látszanak meg először a bőr öregedésének első jelei. Az idő múlásával előkerülnek a szarkalábak, a bőr megereszkedik és ráncossá válik. Bár fiatalabbak már nem leszünk, ha pár alapszabályt betartunk az ápolás során, akkor késleltethetjük a folyamatot. Ehhez segítségünkre lehetnek a különböző szemápolók.

Ebből a cikkből kiderül, hogyan használd a szemkörnyékápolót.

Mikor van szükség szemkörnyékápoló termékre?

A szemünk környéke többféle értelemben is kényes. Ettől függetlenül nincs előírás arra, hogy mikor van szükség kozmetikai termékek bevetésére. Sokáig azt mondták, hogy nem kell különböző ápolókat magunkra kenni, ám ezt a kijelentést mára már többször megcáfolták. A jó minőségű szemkrémek lelassítják a bőr öregedésének folyamatát, rugalmassá és simává teszik az arcbőrt. Ha nincsen nagyobb probléma a szemed környékével, maximum sötét karikák, kisebb vizes duzzanatok jelentkeznek, akkor csak az általános öregedés jeleivel kell szembe nézned. Ehhez elegendőek az alap szérumok és krémek, amelyek anti-aginget is tartalmaznak.

Hogyan használjunk szemkörnyékápolót?

A szemkörnyékápoló használatát a minden napi rutinba kell beépíteni. Ennek az első és legfontosabb lépése az arcbőr alapos tisztítása és a smink eltávolítása. Ez a szem környékére különösen igaz, hiszen nem éri meg éjszakára magunkon hagyni a különböző kencéket, ugyanis az el nem távolított smink rendkívül szárazzá teszi a bőrt, ráadásul irritálja is azt alvás közben. Ez hozzájárul a ráncok korai megjelenéséhez is.

Az arc letisztítása után a bőr-, de különösen a szemkörnyék hidratálása és ápolása szükséges. Huszonévesen elég egy jó minőségű nappali hidratáló krém, amely tartalmazhat például csipkebogyóolajat. Harminchoz közel azonban már inkább valamilyen tartalmasabb kozmetikum szükséges. A szemkörnyékápoló hatóanyaga, mint az orbáncfűolaj, vagy éppen a hialruonsav késleltetheti a bőr öregedésének folyamatát, illetve a ráncok megjelenését követően akár le is csökkentik azok mélységét.

A krémek használatához nyomjunk egy kicsit kell az ujjbegyre, amit először vigyünk fel az alsó szemhéjra, majd paskoló mozdulatokkal ütögessük a bőr felszínébe. Ezt követően kívülről befelé haladó óvatos mozdulatokkal kenjük el. Fontos, hogy soha ne húzzuk, dörzsöljük vagy nyomkodjuk.

Éjszakára ajánlatosabb valamilyen gazdagabb összetevőjű terméket választani, amelyet a webáruházunkban is könnyedén beszerezhetsz. Mivel alvás közben hosszabb ideje van a felszívódásra, így ez idő alatt látványosabb hatás érhető el, könnyebben regenerálódik a bőr.

Milyen szemkörnyékápoló vásárolható a webshopban?

Az online boltunkban válogathatsz a különböző márkák termékei között. A Solanie szemránckrém például gazdag vitaminokban és antioxidánsokban, amely optimalizálja a sejtek energiatermelő folyamatait. A Golden Green csipkebogyós szemránckrém pedig segíti csökkenteni a szem alatti táskák és sötét karikák külsejét, frissebbé teszi a fáradtnak tűnő szemeket.

Összegezve:

A szemkörnyék több szempontból is érzékeny terület. A napi arcápolási rutin része a bőr tisztítása, a smink lemosása, illetve a terület hidratálása. Ehhez nyújtanak segítséget a különböző szemkörnyékápoló termékek, amelyek puhábbá és feszesebbé varázsolják a bőrt. A webáruházunkban kapható különböző ápolók között megtalálhatóak a vitaminokban és antioxidánsokban gazdag változatok, illetve a csipkebogyó kivonatot tartalmazó szemkörnyékápolók is.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu